2011. augusztus 10., szerda

Sajtos stangli

Csak egyetlen jó tanács: ne próbálkozzunk egy adag készítésével! Nálunk három a minimum.

Hozzávalók:
200 g liszt (self raising flour-Au.)
100 g puha vaj
1,5 dl joghurt
fél pohár tej
sajt
szezámmag


Keverjük össze a lisztet a sóval, majd gyúrjuk össze a vajjal és a joghurttal. Hűtőben pihentessük 20 percig.

A hideg tésztát nyújtsuk ki, majd tejjel kenegessük meg a tetejét. Szórjuk meg sajttal, vagy szezámmaggal, ez utóbbit kicsit bele is hengergethetjük a nyújtófával, majd egy éles késsel daraboljuk fel.

Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig, míg szép színe nem lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates