2011. augusztus 12., péntek

Banántorta vaníliakrémmel

A szotykos banán legjobb felhasználási módja. Tulajdonképpen minél barnább a gyümölcs, annál jobb sütéshez, mert édesebb, intenzívebb az íze.

Hozzávalók:
125 g vaj
125 g porcukor
4 közepes, vagy 3 nagyobb, érett, esetleg túlérett banán, összetörve
1 kkanál szódabikarbóna
1,5 dl tej
250 g liszt (self raising flour - Au.)

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 kanál cukor
5 dkg vaj
szeletelt mandula

A tésztához a vajat és a cukrot könnyű krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a banánokat, megint jól elkeverjük. Ezt követően a tejet és a szódabikarbónával elegyített lisztet váltakozva adagoljuk a masszához, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.

Egy órán keresztül sütjük 180 fokos, előmelegített sütőben, de mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt kivennénk. A formában hagyjuk 10 percig, majd rácson kihűtjük a tésztát.

A tejjel és cukorral elkészítjük közben a pudingport, majd vízfürdőben, időnként megkevergetve hagyjuk hűlni. A vajat habverővel habosítjuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a kihűlt pudingot. A kész krémet hűtőbe is rakhatjuk, míg a tésztára várunk.

A kihűlt tortát kétfelé vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a felső lapot. Szeletelt mandulát egy serpenyőben enyhén megpirítunk, majd megszórjuk vele a süteményt.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates