2011. augusztus 10., szerda

Gyömbéres csirke


Nem tudom, honnan szedtem az étel ötletét, de finom, nem túl fűszeres, nem csípős, és nem magyaros ízvilágú, az biztos!

Hozzávalók:
750 g csirkemell-filé
olíva olaj
2 szál sárgarépa
1 zöld kaliforniai paprika
2 teáskanál gyömbér-paszta (friss, por is teljesen megfelelő)
1 kkanál koriander
2-3 evőkanál gluténmentes szójaszósz
1 zöldségleves kocka
1 evőkanál rizsliszt


A húst csíkokra vágom, az olajon magas hőfokon barnára pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott sárgarépát, majd 2 perc után a csíkokra vágott paprikát. Egy másik edényben elkeverem a gyömbért, koriandert, szójaszószt, lisztet, majd beledobom a leveskockát. Kb. 5 dl forralt vízzel felengedem, alaposan elkeverem, majd a húsra öntöm.

Amint összeforrt, kész.

Rizzsel tálalom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates