2011. augusztus 8., hétfő

Lazac bacon-ben, márványsajtos mártással

Talán a legkedvencebb ételem, a receptje Judittól származik. Én néhány szóban tett kiegészítő instrukcióval bővítve adom közre.

Hozzávalók:
kb 40 dkg lazacfilé (bőr nélkül)
1 egész citrom
10-15 dkg bacon
10-15 dkg márványsajt
kevés olíva olaj
só, bors
kevés tejszín vagy tej
1 gerezd fokhagyma

A filéket felvágjuk 10 cm-es darabokra. Megsózzuk, borsozzuk, majd betekerjük a szalonnacsíkokba. Kevés olajat egy serpenyőben felhevítünk, majd beletesszük a lazacokat. Közepes hőfokon sütjük, félidőben megfordítjuk, mire a bacon megpirul, addigra a lazac is átsül. Kivesszük őket egy tányérra, majd a visszamaradt zsiradékba beletesszük a négy részre szelt citromot, és sütjük egy pár percig. Mikor levet eresztett (segíthetünk nekik finom nyomkodással) akár ki is vehetjük, majd a serpenyőbe  morzsoljuk a márványsajtot, és néhány pillanat alatt beleolvasztjuk a szószba. Dúsíthatjuk kevés tejszínnel (tejjel), majd belenyomjuk a fokhagymát is.

A lazacot a sajtszósszal meglocsolva, rizzsel tálalom.

Amennyiben a zöldköretet preferáljuk, mutatok egy spenótos változatot:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates