2012. november 8., csütörtök

Tök serpenyőben

 
 
 
 
Mindig is tetszett egy pici, vidám-sárga színű tök a boltok polcain. Utánanéztem, squash a neve, és szerintem az általunk ismert patiszon nagyon közeli rokona lehet, ha nem ugyanaz, csak kisebb és sárgább változatban. Mindenesetre mióta kipróbáltuk, azóta rendszeresen fogyasztjuk, általában köretnek. Egy egyszerű, serpenyős változat következik cukkinivel párosítva.
 
Hozzávalók:
2 nagyobb squash
1 közepes, vagy 2 kisebb cukkini
olivaolaj
kaporlevél
 
 
 
Mindkét tökféleséget megmosom, felkockázom. Serpenyőben olajat melegítek, rádobom a zöldségeket, megsózom, majd nagy lángon pár percig pirítom. A végén aprított kaporlevéllel megszórom. Nálunk sajnos a szárított fajta az, ami könnyen és mindig elérhető, ennek is igen kellemes még az aromája.
 
Paradicsommal gazdagított változat, meleg saláta:

 
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates