2012. november 8., csütörtök

Csirke Sztroganoff



A Sztroganoff ugye eredetileg marhahússal, még specifikusabban meghatározva: bélszínből készül. Nekünk most maradt a csirkés változat, mint gyorsan elkészíthető vacsora. Hogy mi kerül még bele, ez házonként változik, sőt, az eredeti recept sem biztos, hogy eredeti.

Hozzávalók:
30 g vaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
600-700 g csirkemellfilé
250 g gomba
3 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál mustár
300 ml mandulatej

A vaj felét egy serpenyőben felolvasztom, hozzáadom a nagyon apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma puha, hozzáadom a finomra szelt fokhagymát, és az egészet még kb. egy percig pirítom, de vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megbarnuljon. Ezt követően a hagymás keveréket öntsük ki egy külön tányérra, majd a vaj másik felét is olvasszuk fel a serpenyőben.
 
A csíkokra vágott csirkemellfilét magas hőfokon nagyon kis adagokban pirítgassuk meg, szép pirosas barnára, de ne pároljuk! Külön tányérra szedjük, majd amikor végeztünk a husikkal, jöhet a felszelelt, vagy negyedelt gomba. Szintén csak barnítsuk, de ne pároljuk, majd ezt követően a serpenyőbe rakjuk vissza a húst, a hagymás keveréket, és forgassuk át. Vegyük le tűzről, keverjük el benne a paradicsompürét, mustárt és a mandulatejet, sózzuk meg, majd alacson hőfokon pároljuk egy rövid ideig, kb. 5 percig.

Hagyományosan tésztával tálalandó, paleosoknak hagymás karfiolt ajánlok hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates