Kimondottan a gyerekeimnek. Ugyanis sülve-főve nemigen hajlandóak megenni a zöldségeket, de nyersen e hármat igen: uborka, paradicsom, paprika. Ezért úgy gondoltam, hogy ebből alkotok nekik salátát, és akkor legyen három színű.
Hozzávalók:
uborka
paradicsom
sárga paprika
só
almabor ecet (citrom levével helyettesíthető)
víz
A zöldségeket alaposan megmosom. A paprika magházát eltávolítom, a paradicsom csumáját kivágom, majd az uborkát és a paprikát nagyon apró kockára vágom. A paradicsomot túl kicsire nem tudjuk aprítani, mert rögtön szétesik, de próbáljuk nyolcadolni, vagy még azt is felezni.
Egy nagy tálban összekeverem a kockákat, megsózom, majd öntetet locsolok rá, annyit, hogy ellepje. Az öntethez 3 evőkanál almabor ecetet keverjünk össze annyi vízzel, hogy ne legyen túl savanyú.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése