Végtelenül finom, nem csak tojás- és gluténmentes, de mindenféle tejterméket is nélkülöz, paleo étrendben szintén megállja a helyét, mégis egy tartalmas első fogás.
Hozzávalók:
500 g csirkemell-filé (más, sovány húsból is készíthető)
2 evőkanál kacsazsír (oliva olaj is megfelelő)
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szem paradicsom
3 szál sárgarépa
250 g gomba
2 paszternák (M.o.-on ezt elhagyhatjuk, de feltétlenül tegyünk bele petrezselyemgyökeret és zellergumót)
1 kis fej karalábé
só
bors
majoranna
fél citrom leve
A zsírt felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Rövid pirítás után a vékonyra szelt fokhagyma következik, majd fél perc után a kockára vagy csíkokra vágott hús. Összepirítjuk őket, majd beledobjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, rövid kevergetés után a karikára vágott sárgarépa, és a többi zöldség következik a gomba kivételével. A zöldségeket nem vágom fel apróra, esetleg felezem őket. Sózom, borsozom, majd felengedem vízzel.
Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a félbe vágott gombát, és megvárom, míg az is puhává fő.
Kiveszem az egyben főtt zöldségeket, és sárgarépa kis részét, majd kevés lével alaposan összeturmixolom. Visszaengedem a levesbe, és megállapítom, hogy pont eléggé sűrű.
Majorannával ízesítem, majd öt perc múlva kész. Hozzákeverek egy fél citrom levét, de vigyázzunk a magokra!
Hozzávalók:
500 g csirkemell-filé (más, sovány húsból is készíthető)
2 evőkanál kacsazsír (oliva olaj is megfelelő)
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szem paradicsom
3 szál sárgarépa
250 g gomba
2 paszternák (M.o.-on ezt elhagyhatjuk, de feltétlenül tegyünk bele petrezselyemgyökeret és zellergumót)
1 kis fej karalábé
só
bors
majoranna
fél citrom leve
A zsírt felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Rövid pirítás után a vékonyra szelt fokhagyma következik, majd fél perc után a kockára vagy csíkokra vágott hús. Összepirítjuk őket, majd beledobjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsomot, rövid kevergetés után a karikára vágott sárgarépa, és a többi zöldség következik a gomba kivételével. A zöldségeket nem vágom fel apróra, esetleg felezem őket. Sózom, borsozom, majd felengedem vízzel.
Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom a félbe vágott gombát, és megvárom, míg az is puhává fő.
Kiveszem az egyben főtt zöldségeket, és sárgarépa kis részét, majd kevés lével alaposan összeturmixolom. Visszaengedem a levesbe, és megállapítom, hogy pont eléggé sűrű.
Majorannával ízesítem, majd öt perc múlva kész. Hozzákeverek egy fél citrom levét, de vigyázzunk a magokra!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése