Hozzávalók:
csirke darabok (comb, szárny, ami tetszik)
egy üveg száraz fehérbor (olyan, amit meg is innánk, kár elrontani egy gyenge minőséggel)
5 evőkanál mustár (jó minőségű, nem agyoncukrozott változat)
5-6 gerezd fokhagyma
só
bors
A csirkedarabokat megmossuk, az esetleges pihéktől, tollaktól megszabadítjuk, és egy nagy, zárható edénybe tesszük őket.
A bort összekeverem a mustárral, és az összenyomott fokhagymával. Pakolhatunk bele még egész gerezdeket, finom lesz megsütve. Ráöntjük a húsra, majd az edényt lezárva egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Ha sietünk, elég egy délelőtt is.
A tepsibe téve a húst sózom, borsozom, öntök alá páclevet is, majd alufóliával lefedve addig sütöm, míg megpuhul ezt követően leöntöm a lé nagy részét egy külön edénybe, majd magas lángon megpirosítom. Közben a páclével locsolgatom.
Tálaláskor lehet a sütéskor leöntött páclével kicsit megcsorgatni.
1 megjegyzés:
Szia! Kb milyen mennyiségű csirkével érdemes kalkulálni ennél a receptnél? Az egy üveg borból kiindulva nem kis mennyiség...
Megjegyzés küldése