Gondolom mindenki tud fasírtot készíteni a családi hagyományoknak megfelelően. Ami kérdés lehet, az a tojás helyzete, pontosabban nem léte. Én főtt, összetört krumplit keverek a húshoz, annak keményítőtartalma segít összetartani a golyócskákat. A zsemlét akár el is hagyhatjuk, de persze ki is egészíthetjük vele a krumplit.
Hozzávalók:
500 g darált hús (alapvetően disznó)
1 nagy krumpli
1 zsemle (el is hagyható)
fél fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma (minél több, annál jobb)
petrezselyem
csipet piros paprika
só
bors
zsemlemorzsa (hempergetéshez)
oliva olaj (sütéshez)
A darált húst jól összekeverjük a főtt, összetört krumplival, a tejbe (vízbe) áztatott zsemlével, a lereszelt hagymával, fokhagymával, többi hozzávalóval.
Amennyiben a húst mi magunk daráljuk, célszerű és egyszerű a darálóba beledobálni fentieket is egyúttal.
A húsos masszából golyókat formálunk, zsemlemorzsába hempergetjük és olajban kisütjük őket.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése