Az a fajta tésztaétel, mikor a tésztát felteszed, és mire megfő, addigra kész a "feltét" is.
Tehát feltesszük a tésztának való vizet főni, sót szórunk bele, olajat teljesen felesleges, úgyis leöntjük a végén. Én általában mirelit spenótot használok, mégpedig azt a fajtát, amelyikben un. porciókba van fagyasztva a zöldség, kapható otthon és itthon is. Kiolvasztok a mikróban 5-6 darabot, majd egy edényben olivaolajat melegítek. Mikor forró, beledobom a spenótot, kevergetem pár percig, sózom, borsozom, fokhagymát nyomok rá.
Ekkor már a tésztának a vízben kellene lobognia, ugyanis annak a főzőlevéből is kanalazgatunk a spenótos masszára. Nem kell, hogy főzelék-állagú legyen, csupán egy még viszonylag jól kenhető masszát kell kapnunk, ami egyenletesen eloszlatható lesz a tésztán.
A megfőtt tésztáról leöntjük a vizet, majd összekeverjük a spenóttal. Tányérra szedve, még forrón parmezánt reszelünk a tetejére.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése