Hozzávalók:
tészta
sonka v. bacon
só
pici piros paprika
kukorica (konzerv v. fagyasztott)
olaj
sajt
Feltesszük a tésztának való vizet főzni, a sonkát (bacont) felkockázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a sonkát, és megpirítjuk, de ne legyen túl ropogós. Mikor levesszük a tűzről, akkor megszórhatjuk pici pirospaprikával, hogy szép színe legyen majd az ételnek.
A tésztát puhára főzzük, leszűrjük, majd hozzáadjuk a sonkát (olajjal együtt), hozzáöntjük a kukoricát (ha konzerv, akkor lé nélkül), illetve már ekkor is szórhatunk bele sajtot. Összekeverjük, kivajazott tűzálló tálba öntjük, elegyengetjük a tetejét, és megint megszórjuk sajttal.
Sütőben, 220 fokon mepirítjuk a tetejét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése