2016. január 30., szombat

Wrap vastag változatban



Volt már nekem egy wrap receptem, és a gyerekek meg is ették, de akartam nekik csinálni egy kalóriadúsabb, tartalmasabb változatot, hogy ne csak megegyék, de egyértelműen szeressék is. A különbség a korábbihoz képest csak a kókuszliszt hozzáadása, de ettől vastagabb, jól foghatóbb kis szendvicset kapunk. A képen pont nem az szerepel, de rengeteg féle tekercset lehet belőle készíteni, középen kettévágva elcsomagolni is tökéletes.

Hozzávalók (kb 8 darabhoz):
3 tojás
fél kiskanál só
400 ml víz
3 púpos evőkanál magkeverék (LSA mix-et használok, ami lenmag, napraforgómag és mandula keveréke, őrölve, összekeverve árulják nálunk)
4 púpos evőkanál kókuszliszt
3 púpos evőkanál útifűmaghéj (psyllium nálunk)
5 evőkanál kókuszzsír vagy olivaolaj

A tojást és sót egy tányérban villával felverem, mintha csak rántottát készítenék. Hozzáöntöm a vizet, ezzel is elkeverem, majd a magkeveréket és kókuszlisztet. Várjunk egy percet, a kókuszliszt hadd dagadjon kicsit, majd keverjük hozzá az útifűmaghéjat. Csomómentesre keverem az egészet, majd várok legalább 5 percet, 10 még jobb, hogy az útifűmaghéj megdagadjon, magába szívja az összes folyadékot. Ezt követően egy masszát kapunk, aminek leginkább egy nagyon sűrűre főzött tejbegrízre hasonlít az állaga. Ekkor keverjük hozzá a felolvasztott kókuszzsírt vagy olivaolajat.

Nem tudom, az LSA mix más országokban mennyire általános jelenség, nálunk mindenütt kapható, és nem is drága, ezért használom, de nem nélkülözhetetlen. Tehát ennél a receptnél is simán elhagyható, illetve helyettesíthető. Helyette adjunk a tésztához egy evőkanállal több kókuszlisztet, és egy evőkanállal több útifűmaghéjat. 

A kisütéshez én szendvics-nyomót használok, nem tudom a pontos nevét, nálunk sandwich press néven fut. A lényege, hogy lapos, sima a platnija, és van teteje is, tehát össze lehet vele nyomni a szendvicset. Serpenyőben még nem próbáltam sütni, tekintve, hogy a massza nem terül el magától, tehát nem lesz egyenletesen lapos és vékony a wrap.

Tehát kettő hatalmas evőkanálnyit a masszából belerakok az előmelegített sütőbe, majd ráhajtom a tetejét. Nem kell nyomni az első pár másodpercben, a saját súlya éppen elég lesz, majd egy picit, gyengéden lapíthatunk rajta. Két-három perc alatt készre sül.

Azonnal tölthető salátával, zöldségekkel, maradék sült hús darabokkal, rántottával, sült szalonnával, tojáskrémmel, avokádó krémmeltojásos avokádó krémmelhalkrémmel-olivabogyóval, húskrémmel és még sorolhatnám. Előnyös mindig valamivel megkenni, akár pecsenye vagy kolbászzsírral, akár bármilyen más kenceficével, hogy a tekercsek ne bomoljanak szét a feltekerés után. Továbbá a tölteléknek szánt szilárd darabokat, mint zöldség vagy hús érdemes hosszúkás formájúra vágni, könnyebb feltekerni.



Sima sült húsos-zöldséges és alul a tojáskrémes verzió

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates