2011. február 25., péntek

Madaras süti

 


















Ha a Sátor utcán nőttél fel, akkor már a Madaras illatától is a gyermekkorod jut eszedbe. Hát még az ízétől.
Terikétől örököltük.


Hozzávalók:
25 dkg liszt (Mantler-M.o.) (Orgran-self raising flour-Au.)
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
10 dkg porcukor
Tejföl, valamint porcukor a forgatáshoz.

Rém egyszerű, a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit felvesz. Majd deszkán majdnem 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Ennek eredetileg madaras formával kellene történnie, de eddigi életem során nem sikerült ilyet beszereznem, pedig töröm magam, így marad a szívecske.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, majd 180 fokos sütőben, 10-13 perc alatt aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, mert középbarnán már keserű lesz. Még forrón porcukorba forgatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates