2011. február 26., szombat

Banános kenyér



 A receptet Judittól kaptam, ezt formáltam gyógyira.
Hozzávalók:
0,5 bögre méz
0,5 bögre olaj
2 bögre liszt (self raising flour)
1teáskanál tojáshelyettesítő por, vagy kukorica-keményítő
(aki teheti, az használjon ezek helyett 1 tojást)
0,5 dl tej (ha tojást használsz, akkor nincs rá szükség)
3 banán villával összetörve
1 teáskanál szódabikarbóna

A mézet összekeverjük az olajjal, tojáshelyettesítő porral (tojással), tejjel, majd hozzákeverjük a banánokat és a lisztet. Ha egy mód van rá, érett, esetleg barnás banánokat használjunk, sokkal intenzívebb az íze. A keveréket sütőpapírral kibélelt kenyérvekni formában 150 fokon 50-60 percig süssük. Az idő leteltével fogpiszkálóval ellenőrizzük, és ha szükséges toljuk vissza még egy kicsit.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates