2013. július 20., szombat

Málna sorbet


Nem hiszem, hogy én lennék az első és egyetlen, akinek eszébe jutott a legegyszerűbben, leggyorsabban, fagylaltgép nélkül elkészíthető nyári nyalánkság.
 
Bármilyen gyümölcsből előállítható, válasszuk aminek éppen szezonja van.
 
 
Hozzávalók:
250 g fagyasztott málna
1 evőkanál méz
50 ml langyos víz
 
A langyos vízben teljesen feloldjuk a mézet. Természetesen az édesítőszer használata opcionális, attól függ, milyen cukortartalmú gyümölcsöt kívánunk felhasználni. Tekintve, hogy a mi (bolti) málnánk elég savanykás volt, ezért édesítettem kicsit. Ugyanakkor alig várom, hogy friss mangóból készíthessem a fagyit, annak az ízén egész biztos nem kell majd javítani. De ugyanígy, a Magyarországon termett barackot is méz nélkül készíteném például.
 
Az aprítógépünkbe öntsük bele a fagyasztott gyümölcsöt, hozzá az édes vizet, majd addig forgassuk, míg krémes állagú sorbet-t kapunk.
 
Azonnal fogyasztandó. Amennyiben mégsem fogyna el rögtön, tegyük mélyhűtőbe, majd fogyasztás előtt 5-10 perccel vegyük ki, hadd olvadjon fel kicsit.

Erdei gyümölcsös változat:

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates