2013. július 11., csütörtök

Banánkenyér (paleo változat)



Itt a blogon szerepel egy glutén- és tojásmentes recept még a korábbi életünkből. A paleos (tej-, glutén-, és miegymás mentes) változatot is már nagyon régóta sütöm, viszont csak most vettem a fáradságot, hogy ennek a receptjét is megosszam.

Hozzávalók:

220 g darált mandula
3 tojás
3 nagyon érett banán
2 evőkanál méz
50 ml olíva olaj (szőlőmag olaj vagy makadámia olaj)
1 teáskanál szódabikarbóna
vanília


A banánokat villával összetörjük, majd az összes hozzávalót alaposan összekeverjük egy tálban.

Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, majd hőlégkavarásos sütőben 150 fokon 60 percig sütjük. Mielőtt kivesszük ellenőrizzük, valóban átsült -e a közepe, és ha szükséges még egy kicsit toljuk vissza.

Reggelire, uzsonnára, vagy csak úgy.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates