2013. január 16., szerda

Brassói Paleo módra


Rém egyszerű: a már megszokott krumpli köretet lecseréljük az általunk kedvelt zöldségekre.

Hozzávalók:
800-1000 gramm csirkecomb filé
3 sárgarépa
3 közepes cukkini
majoranna
szemtelenül sok fokhagyma
só, bors
olaj vagy zsír a sütéshez

Sajnos nem kaptam csirkecomb filét, így kénytelen voltam mellét vásárolni, bár talán túl száraz ehhez az ételhez (meg minden máshoz is, általában), tehát mégiscsak ajánlanám az előbbit.
 
A húst felkockázzuk, vagy csíkozzuk, kinek hogy tetszik, majd egy tálban összekeverem a borssal és majorannával, pici olajjal. Hagyom állni pár percig, amíg a zöldségeket megmosom, meghámozom, a répákat szeletelem, a cukkinit kockázom.
 
A fellelhető legnagyobb serpenyőmben zsírt hevítek irdatlan hőfokra, tehát amikor azt gondoljuk, hogy jó, akkor még hagyjuk legalább egy percig forrósodni. Ezt követően a húscsíkokat kisebb adagokban beleteszem, vigyázva, ne eresszen levet. Nagy lángon pirítom, mikor kezd szép színt felvenni, akkor hozzáadom a reszelt fokhagyma egy részét, és ha eddig nem kevergettük túl gyakran, akkor most ideje elkezdeni, mert a fokhagyma képes odaégni és megkeseredni. A hús aranybarna-ropogós állapotában kész, ekkor megsózom, még egyszer összekeverem, majd egy nagy tálba öntöm. Ugyanígy járok el a hús megmaradt részével is.
 
A visszamaradt zsírban sütöm ki a zöldségeket is, természetesen, amennyiben szükséges, pótolom. Először a répát teszem a serpenyőbe, kicsit sózom, és víz hozzáadása nélkül pirítom, míg majdnem puha nem lesz. Ekkor adom hozzá a cukkini kockákat, szintén sózom, majd állandó kevergetés mellett puhára sütöm.
 
A zöldségeket összekeverem a megsült húscsíkokkal, friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
 
Más zöldségekkel, esetleg gyümölcsökkel is készíthető, ízlés szerint.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates