Újabb "nyári" kategóriás torta következik, tehát sütés nélkül készül. Túl nagy munkát nem igényel, ha szólunk a férjünknek, hogy darálja le hozzá a mandulát, akkor még annyit se.
Hozzávalók:
200 g darált, pirított mandula
1 evőkanál méz
2 evőkanál kókuszolaj
1,5 evőkanál zselatin
2 x 270 ml kókusztejszín (legsűrűbb változat, ami habbá verhető)
2 evőkanál méz
300 g málna
300 g málna
100 ml forró víz
Az alaphoz a darált mandulát, a mézet és a kókuszolajat összedolgozzuk a kezünkkel. Ha nem akar összeállni, akkor pár kanál vizet adagoljunk hozzá addig, míg gombócot nem tudunk formázni a masszából.
Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki műanyag fóliával (folpack) úgy, hogy a pereme legtetejéig érjen fel. Lapogassuk a forma aljába a tésztánkat nedves kézzel, szépen, egyenletesen, majd tegyük hűtőbe addig, míg a málnás részt összekeverjük.
A tejszínt a mézzel verjük kemény habbá, a málnát botturmixxal törjük össze. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, természetesen előtte olvasszuk ki teljesen, de a levét nem kell lecsöpögtetni, felhasználható a gyümölccsel együtt. Én nem bajlódtam a gyümölcspüré szitán való áttörésével, akit zavarnak az apró magok, megteheti.
A zselatint oldjuk fel 100 ml forró (felforralt, de nem lobogó) vízben, majd keverjük el alaposan az összetört málnával, majd az egészet folyamatosan kevergetve adjuk a tejszínhabhoz.
A rózsaszín habot öntsük a tortaformába, a tésztánkra, és hűtőben pihentessük a teljes szilárdulásig.
A tetejét csokoládészósszal díszítettem, de szerintem ízben nem adott hozzá, tehát el is hagyhatjuk, vagy friss gyümölcsöt, akár tejszínhabot is használhatunk erre a célra.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése