Nem egy bonyolult ételköltemény, csak azért rakom fel a receptjét, mert millióképpen lehet variálni ezt az egyszerűen és gyorsan, kókuszlisztből készült alaptésztát az éppen szezonális gyümölcsökkel és/vagy olajos magvakkal.
Hozzávalók:
6 tojás
4 evőkanál felolvasztott kókuszzsír (felolvasztva 4 evőkanál)
5 evőkanál méz (vagy ugyanennyi xylit)
1 kiskanál szódabikarbóna
vanília
5 lapos evőkanál kókuszliszt
700 g hámozott, magozott őszibarack
egy marék dió
Egy nagy tálba verem a tojásokat, majd a mézzel pár perc alatt habosra keverem. Hozzáöntöm a kókuszolajat, miközben állandóan kevergetem, a szódabikarbónát, vaníliával ízesítem, majd a legvégén hozzákanalazom a kókuszlisztet. Pár percet várjunk, míg a kókuszliszt megszívja magát nedvességgel.
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, szépen kanállal egyengessük el.
A kb. 1-1.5 cm vastag szeletekre vágott barackot pakoljuk rá, kicsit bele is nyomkodhatjuk, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval. Én pekándiót használok általában, mivel a boltban általában kapható "igazi" diónak kicsit avas az íze (Amerikából importálják, lehet hogy a hosszú utazás miatt, vagy csak egyszerűen a műanyag csomagolást nem szereti, ki tudja?), viszont a pekánnak teljesen kifogástalan, általunk korábban megszokott dió-íze van mindig.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje, ez kb. 20-25 perc. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük!
Pár percig hagyjuk a tepsiben, majd rácsra téve hűtsük ki.
Télen cukor nélküli barackbefőttel, egyébként bármilyen elérhető, sütni való gyümölccsel készíthetjük.
Nálunk közeledik a mangó-szezon, így egy mangó-makadámia párosításban is erősen gondolkodom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése