2013. november 26., kedd

Diós-lekváros kocka


Egy gyors vasárnap délutáni kevert tésztát akartam csak összecsapni, de a gyerekeknek annyira ízlett, hogy nem győztem őket kivakarni a hűtőből egész este. Azóta újra és újra meg kellett sütnöm, pedig elég méretes adag készül az alábbi hozzávalókból:

A tésztához:
7 tojás
7 kanál méz (vagy ugyanennyi xylit)
vanília
1 kiskanál szódabikarbóna
150 g darált dió
30-40 g dió darabolva
3 lapos evőkanál kókuszliszt
60 g kókuszzsír felolvasztva

Tölteni:
cukormentes baracklekvár

Csokoládébevonathoz:
60 g kakaópor
3 evőkanál kókuszzsír felolvasztva
fél kiskanál rumaroma
1evőkanál méz (vagy ugyanennyi xylit)
víz


A tojásokat egy nagy tálba verjük, majd a mézzel és a vaníliával habosra keverjük. Állandó kevergetés mellett hozzáadagoljuk a darált diót, darabolt diót, szódabikarbónát, majd a kókuszlisztet, és kókuszolajat.
 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát (az enyém kb. 34 x 26 cm nagyságú volt) , és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Ez megközelítőleg 25 perc, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.
 
Rácsra téve megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd lapjában kettévágjuk és megtöltjük a lekvárral.
 
Visszarakjuk rá a felső lapot, amelyre még egy enyhén rumos ízű csokoládébevonat kerül.
 
A kakaóporhoz hozzáadjuk a mézet, a felolvasztott kókuszzsírt, rumaromát, alaposan elkeverjük, majd kanalazva annyi vizet, hogy egy jól kenhető masszát kapjunk. Ezt a csokoládékrémet azonnal kenjük a tészta tetejére, vizes kanál hátoldalával, vagy egy vizes késsel egyengessük el.
 
Hűtőbe téve rövid ideig pihentessük, míg a csokoládékrém megszilárdul és vágható lesz a sütemény.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates