Egy gyors vasárnap délutáni kevert tésztát akartam csak összecsapni, de a gyerekeknek annyira ízlett, hogy nem győztem őket kivakarni a hűtőből egész este. Azóta újra és újra meg kellett sütnöm, pedig elég méretes adag készül az alábbi hozzávalókból:
A tésztához:
7 tojás
7 kanál méz (vagy ugyanennyi xylit)
vanília
1 kiskanál szódabikarbóna
150 g darált dió
30-40 g dió darabolva
3 lapos evőkanál kókuszliszt
60 g kókuszzsír felolvasztva
Tölteni:
cukormentes baracklekvár
Csokoládébevonathoz:
60 g kakaópor
3 evőkanál kókuszzsír felolvasztva
fél kiskanál rumaroma
1evőkanál méz (vagy ugyanennyi xylit)
víz
A tojásokat egy nagy tálba verjük, majd a mézzel és a vaníliával habosra keverjük. Állandó kevergetés mellett hozzáadagoljuk a darált diót, darabolt diót, szódabikarbónát, majd a kókuszlisztet, és kókuszolajat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát (az enyém kb. 34 x 26 cm nagyságú volt) , és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Ez megközelítőleg 25 perc, de tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.
Rácsra téve megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd lapjában kettévágjuk és megtöltjük a lekvárral.
Visszarakjuk rá a felső lapot, amelyre még egy enyhén rumos ízű csokoládébevonat kerül.
A kakaóporhoz hozzáadjuk a mézet, a felolvasztott kókuszzsírt, rumaromát, alaposan elkeverjük, majd kanalazva annyi vizet, hogy egy jól kenhető masszát kapjunk. Ezt a csokoládékrémet azonnal kenjük a tészta tetejére, vizes kanál hátoldalával, vagy egy vizes késsel egyengessük el.
Hűtőbe téve rövid ideig pihentessük, míg a csokoládékrém megszilárdul és vágható lesz a sütemény.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése