Találtam egy - számomra - új fajta halacskát, queenfish a neve. Már a hűtőpultban is jól nézett ki, szép vastag filéket vásároltam, és úgy döntöttem, hogy paprikásnak pont megfelelőek lesznek. Tej nélkül.
Hozzávalók:
1 kg queenfish filé
2 db paradicsom
1 fej hagyma
1 kanál mustár
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pirospaprika
oliva olaj
Természetesen nem szükséges a fél világot felkutatni ezért a halért, bármilyen sós vízi állat megteszi, arra figyeljünk, hogy vastag, izmos legyen, ne essen szét a húsa főzés közben.
Tehát feldaraboljuk a szeleteket, úgymond rusztikusra. Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd a haldarabokat átsütjük rajta, hogy a külső kéreg kezdjen barnulni. A sütés közben sót, borsot szórunk rájuk.
Külön tányérra szedjük, majd a visszamaradt olajat ha szükséges pótoljuk, és rádobjuk a felkockázott hagymát. Üvegesre pirítjuk, erre mehet a hámozott, kockára vágott paradicsom. Akinek fellelhető otthon paprika, nyugodtan dobja bele azt is, apróra vágva. Átkavargatjuk, majd kevés vízzel felengedjük, mehet rá a pirospaprika, csipet só.
Mikor szépen összefőtt, belenyomunk egy gerezd fokhagymát. Pár perc után levesszük a tűzről, és botmixerrel megdolgozom, hogy a zöldségdarabok tökéletesen eltűnjenek, és gyakorlatilag ezzel sűrítem. Visszarakjuk a tűzre és egy evőkanál dijoni mustárral még krémesebbé teszem. Kóstoljuk meg ekkor a szószt, ha szükséges, fűszerezzük.
A kész szószba visszapakoljuk a haldarabokat, óvatosan átforgatjuk benne, egyet rottyantunk rajta.
4 megjegyzés:
És milyen szép tányéron tálaltad!
Naná! Szegény tányér hónapok óta várja, hogy hal legyen a vacsora.
Ez jól néz ki nagyon. Nyamm!!
Hella, azt hiszem bátran állíthatom, az íze felülmúlta a látványt.
Megjegyzés küldése