A Minestrone alapján készült, kicsit eltérő összetétellel.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 zellerszár
4 db paradicsom
fél kínai kel
2 kisebb cukkini
fél dl vörösbor
só
bazsalikom
oregánó
oliva olaj
Az olajat felforrósítom, rádobom az apróra vágott vöröshagymát, majd pár perces kevergetés után a vékonyra szelt fokhagymagerezdeket. Ne várjuk meg, míg megbarnulnak, mehet rá a felkarikázott sárgarépa, kicsit pirítsuk meg.
Közben a meghámozott, felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk, átkevergetjük, majd felöntjük vízzel és a vörösborral. Beledobjuk a zellert, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
Ezt követően jöhet a felkockázott cukkini, és a csíkokra vágott kínai kel. Ez utóbbi helyett használhatunk kelkáposztát, vagy akár káposztát is, viszont számoljunk vele, hogy ezeknek - vastagabb leveleik lévén - több idő szükséges a puhuláshoz, tehát ne a legvégén adjuk a leveshez. A kínai kelnek tényleg elég csak pár perc.
Végül oregánó és bazsalikom kerül a levesbe.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése