Mert esetünkben a panír rengeteg kérdésre adhat okot.
Kiindulópont a liszt-tojás-zsemlemorzsa trió, ezzel gondolom nem árulok el titkot. Amennyiben csupán gluténmentes változatot szeretnénk, forgassuk a kiklopfolt, enyhén sózott és borsozott hússzeletünket rizslisztbe (kukoricaliszt is éppoly megfelelelő), majd felvert, sózott tojásba, végül gluténmentes zsemlemorzsába. Én zsemlemorzsa helyett apróra darált kukoricapelyhet használok.
A tojásmentes változat eléréséhez kukoricakeményítőre, vagy tojáshelyettesítő porra (nem tojásporra!)van szükségünk. Figyeljünk oda, a Magyarországon kapható tojáshelyettesítő porok túlnyomó része tejet is tartalmaz, ez esetleg fontos lehet. Én pont ezen okból kifolyólag egyszerű kukoricakeményítőt használtam, a sárga szín előállításához pedig nagyszerű segítséget nyújt egy csipet kurkuma. Tehát ezeket a porokat kevés vízzel elkeverve megkapjuk a bunda középső rétegét, majd a jól megszokott zsemlemorzsa következik.
A panírozott hússzeleteket forró olajban azonnal süssük ki.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése