2013. február 6., szerda

Édes-savanyú csirke


 
Régebben nagyon szerettem Uncle Ben édes-savanyú szószát, amit üveges gyors változatban árulnak. Tény, hogy sok probléma nem volt vele, gluténmentes, és hamar el is készül. Aztán persze le kellett róla mondanom, rengeteg cukrot tartalmaz, meg kitudjamégmit. Azonban valamelyik nap eszembe jutott az íze, gondoltam megpróbálhatnám magam elkészíteni a szószos alapot is. Utánanéztem, rájöttem, hogy az ananászt nem is szeretem, majd megszületett az én verzióm:
 
Hozzávalók:
1/2 piros vastag húsú paprika
1/2 zöld színű vastag húsú paprika
3 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1/2 bögre ananász (konzervből is jó)
1/2 bögre húslé
1/2 bögre ananászlé (a konzerv leve, ne legyen cukros)
1/4 bögre méz
1/4 bögre almabor ecet
4 kanál nyílgyökér por (kukoricakeményítővel helyettesíthető, de ekkor már nem paleo)
700 g csirkehús
kókuszolaj (olivaolaj vagy zsír) a sütéshez
 
A húst csíkokra vágjuk, egy nagy serpenyőben adagonként megpirítjuk, pirítás közben sózzuk, majd külön tálba tesszük. A serpenyőben pótoljuk az olajat, beledobjuk a felkockázott hagymát, félkarikákra darabolt répákat, 3 perc múlva pedig a vékony csíkokra szeletelt paprikákat. Míg összepirítjuk a zöldségeket, egy külön tálban keverjük el a húslét, ecetet, mézet és ananászlevet a nyílgyökér porral.
 
Az ananászdarabokat a sütés utolsó egy percében adjuk a zöldségekhez. Nálunk senki nem szereti az ételben, ezért én nem tettem bele. Ebben az esetben talán érdemesebb ananász juice-t vásárolni, ha már a gyümölcsöt úgyse használjuk fel. Viszont amennyiben igen, úgy keressünk olyan konzervet, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz, csak szőlő- vagy ananászlében úsznak a gyümölcsök.
 
Ezt követően borítsuk vissza a húst is a serpenyőbe, majd öntsük rá az egészre a már korábban elkevert édes-savanyú szószt. Kavarjuk meg, hagyjuk még 1-2 percig összefőni az ízeket.
 
 
 
 

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hahó, belinkelhetem a paleos FB-s oldalra? Naon tetszik :)

emmatyi írta...

Ahogy gondolod Hella, és örülök, ha tetszik. Tényleg jó volt, na.

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates