2012. június 22., péntek

Almás pite gyorsanHagyományos értelemben véve nem pite, de almás és gyors. Egy vasárnap délutáni kávé mellé éppen megfelelő kísérő.


Hozzávalók:

300 g mandulaliszt
4 tojás
egy kiskanál szódabikarbóna
40 g vaj (tejérzékenyeknek kókuszolaj)
80 g méz
vanília (kivonat vagy paszta)
fahéj
2 alma (megpucolva, felszeletelve)

Mandulalisztet én saját magam darálok az aprítógépemmel, majd ezt átforgatom a kávédarálón is, biztos ami biztos, liszt állagú legyen. Így a gyerek sem veszi észre, hogy mit is eszik, ugyanis Mátyás kifejtette, hogy a mandulát soha meg nem enné, semmi szín alatt, miközben a második szelet sütit nyomta be.

Szóval a mandulalisztet, tojást, szódabikarbónát, olvasztott vajat, mézet, fahéjat és vaníliát alaposan összekeverem habverővel. Majd sütőpapírt rakok egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljára, és szépen körkörösen belerakom az almaszeleteket. Nem baj, ha lapjával férnek be, vagy esetleg egymás hegyén-hátán.

Erre ráöntöm a tészta masszáját. Ha kis méretű tojásokat használok, akkor előfordulhat, hogy túl kemény tésztát kapunk, amit teljességgel lehetetlen önteni. No, ilyenkor tegyünk bele még egy tojást, és így öntsük az almás rétegre.

Toljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és 15 percig süssük. Ne ijedjünk meg, ha a méz miatt esetleg hamar megbarnul, tűpróbával ellenőrizzük, elkészült -e.

A formából én kiborítottam, így az almás réteg felülre került.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates