2011. november 14., hétfő

Olasz zöldségleves



A Minestrone alapján készült, kicsit eltérő összetétellel.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
1 zellerszár
4 db paradicsom
fél kínai kel
2 kisebb cukkini
fél dl vörösbor
bazsalikom
oregánó
oliva olaj

Az olajat felforrósítom, rádobom az apróra vágott vöröshagymát, majd pár perces kevergetés után a vékonyra szelt fokhagymagerezdeket. Ne várjuk meg, míg megbarnulnak, mehet rá a felkarikázott sárgarépa, kicsit pirítsuk meg.

Közben a meghámozott, felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk, átkevergetjük, majd felöntjük vízzel és a vörösborral. Beledobjuk a zellert, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket.

Ezt követően jöhet a felkockázott cukkini, és a csíkokra vágott kínai kel. Ez utóbbi helyett használhatunk kelkáposztát, vagy akár káposztát is, viszont számoljunk vele, hogy ezeknek - vastagabb leveleik lévén - több idő szükséges a puhuláshoz, tehát ne a legvégén adjuk a leveshez. A kínai kelnek tényleg elég csak pár perc.

Végül oregánó és bazsalikom kerül a levesbe.








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates