2011. július 29., péntek

Kapucíner torta

Az általam olyan nagyra tartott kakaós piskótalap egy réteg kávés, egy réteg kakaós krémmel töltve, csokimázzal simítva. A gyerekek különösen élvezik, hogy ők is megízlelhetik ily módon a kávét.


Hozzávalók:
Tortalap:
1,5 bögre liszt (self raising flour)
1 bögre cukor
3 evőkanál kakaó
1 kkanál szódabikarbóna
csipet só
6 evőkanál étolaj
egy bögre tej

Krém:
250 gramm vaj
250 gramm porcukor
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 kanál kakaópor
1 kanál instant kávépor

Csokoládémáz:
100 gramm vaj
3 kanál kakaópor
1 kávéskanál porcukor
1 evőkanál olaj

A tortalaphoz a hozzávalókat összekeverem, majd tortaformában 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. Megvárom, míg kihűl, addig elkészítem a krémet.

A vajat előveszem a hűtőből, ha eddig még nem tettem volna, majd a tejet a pudingporral a megfelelő módon elkészítem, és hagyom kihűlni. Erre a célra legjobb módszer a vízfürdőbe állítás, de néha-néha kavargassuk meg a bőrözés elkerülése végett. A puha vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudingot szép lassan adagolva hozzákeverem. Kettéosztom az így kapott krémet, egyik felét a kakaóporral, másik felét a kávéporral ízesítem.

A képen látható módon megtöltöm a kétfelé vágott tortalapot, tehát az alsóra a kávéskrémet, felsőre a kakaósat. Szépen lesimítom, majd hűtőbe rakom, hadd szilárduljon picit, úgy könnyebb később a csokimázt rákenni.

A csokimázhoz a vajat felolvasztom, majd a tűzről már levéve hozzákeverem a kakaóport és a porcukrot. A legvégén adom hozzá az olajat, és langyosan a tortára kenem.


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elkészítettem, SIKERÜÜÜÜÜÜLT!!!!!

Kinga

emmatyi írta...

Kinga, tudod nekem ez mekkora öröm?
Volt értelme a munkámnak!!!!!!!!!!!!!!!

Gréta

Kanga írta...

Szia, a liszt glutenmentes? Koszi

Kanga írta...

Bocs, most olvasom, hogy igen. :)

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates