Ha a Sátor utcán nőttél fel, akkor már a Madaras illatától is a gyermekkorod jut eszedbe. Hát még az ízétől. Terikétől örököltük. Hozzávalók: 25 dkg liszt (Mantler-M.o.) (Orgran-self raising flour-Au.) 20 dkg vaj 15 dkg darált dió 10 dkg porcukor Tejföl, valamint porcukor a forgatáshoz. Rém egyszerű, a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit felvesz. Majd deszkán majdnem 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Ennek eredetileg madaras formával kellene történnie, de eddigi életem során nem sikerült ilyet beszereznem, pedig töröm magam, így marad a szívecske. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, majd 180 fokos sütőben, 10-13 perc alatt aranybarnára sütjük. Vigyázzunk, mert középbarnán már keserű lesz. Még forrón porcukorba forgatjuk. |
dátum:
20:03
2011. február 25., péntek
Madaras süti
Bejegyezte: -
emmatyi
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése