Ezt a receptet a Húgomnak írtam le először, ezért kicsit szájbarágósnak és aprólékosnak tűnhet. De, sikerült a tortája, tehát működik! Tészta: 1,5 bögre liszt 1 bögre cukor 3 evőkanár cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál sütőpor (ha nincs, el is hagyhatod) csipet só vaníliacukor 6 evőkanál étolaj 1 bögre tej Túrókrém: 0,5 kg túró (tehéntúró, ennek hiányában ricotta) 0,5 liter habtejszín (én mindig hulalát használtam otthon, szerintem sütikhez az a legjobb) egy evőkanál zselatin 10 deka cukor vaníliáscukor esetleg citrom reszelt héja Gyümölcsök Zselé: 1 kanál zselatin 2 kanál cukor 0,5 liter szűrt almalé, vagy szőlőlé A tésztához a hozzávalókat összekevered habverővel, hogy csomómentes legyen, és egy piskótatészta állagú masszát kapjál. A tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, az oldala maradjon papírtalan, zsírtalan, és akkor nem lesz púpos a tésztád. Majd 180 fokon 35 percig süsd, de mielőtt kiveszed, ellenőrizd fogpiszkálóval a közepét. Ha megsült, vedd le a forma oldalát, míg kihűl, majd tedd vissza a túrókrém ráöntése előtt. A túrót villával áttöröd, a habtejszínt kemény habbá vered. A túróba belemegy a cukor, vaníliáscukor, citrom reszelt héja, tejszínhab lassan adagolva. (Ha ricottát használunk, akkor adjuk még a krémhez legalább egy fél citromnak a levét, hogy a túró savanykás ízét pótolja). A zselatint a használati utasítás szerint kábé fél deci vízzel elkészíted. Általában úgy kell, hogy a mikróban melegítesz vizet, hogy nagyon meleg legyen, de ne forrjon. Ebben feloldod a zselatint. Mikor feloldódott, akkor hozzákevered a túrós masszához, azért óvatosan, ne legyen túl forró, akár kicsit várhat is, míg hűl, de nem szilárdul meg. És vigyázz, ne nagyon törd össze a tejszínhabot sem. A végén kóstold meg, hogy elég cukros -e a ti izléseteknek, mert pl. a Hulala is cukros, én mindig ránézésre és kóstolásra adagolom a cukrot. Ha kész, mehet rá a kihűlt(!!!!) piskótalapra. Erre jönnek a gyümölcsök (ha mirelitet használsz, várd meg, míg teljesen kiolvad, különben később szétáztatja a műved), majd a zselé. A zselé lehet dr. Oetker zseléporból, lényeg, hogy valami sárgás legyen. Ha magad csinálsz otthon, az talán kicsit finomabb. A zselét, ha már nem meleg, hanem teljesen kihűlt, akkor öntjük rá óvatosan, nehogy feloldja a túrókrémet. Egész éjszakára hűtőbe rakjuk, és kész is. |
dátum:
20:03
2011. február 25., péntek
Gyümölcsös-túrós torta
Bejegyezte: -
emmatyi
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése