2012. október 4., csütörtök

Serpenyős mustáros csirke



Hozzávalók:
700-800 gramm csirkemellfilé (combfilé is tökéletes)
1 kkanál őrölt koriander
2 evőkanál mustár
2 gerezd fokhagyma
50 ml extra szűz olivaolaj
bors, só

A húst megmosom, a nem tetsző részeket levagdosom, majd úgymond rusztikusra darabolom, tehát nagyobb darabokra vágom.
 
A koriandert, mustárt, lereszelt fokhagymát az olivaolajjal egy csészében kikeverem, majd a húsokat szépen egyenletesen megkenegetem vele. Szépen egy tálba sorakoztatom őket, majd megszórom az őrölt borssal. Hagyhatom állni akár órákat is, de természetesen ha nincs időnk, azonnal süthetjük  őket.
 
Egy nagy serpenyőben olivaolajat vagy zsírt melegítek és beledobok pár csirkedarabot, gyorsan megpirítom a külsejüket. Nem érdemes egyszerre sok húsdarabot pakolni az edénybe, mert a forró serpenyő alját hirtelen lehűti a hús, ami levet ereszt, és ekkor már nem leszünk képesek pirítani, csak párolni. Szóval adagonként kérgesítem a csirkét, a kész darabokat egy külön tányérba kiszedve. Ha minddel végeztem, takarékra rakom a lángot, visszapakolom őket az edénybe, felöntöm 150-200 ml vízzel, ekkor sózom meg és hagyom párolódni. Körülbelül 10 perc alatt készre is fő.
 
Én pirított édesköménnyel tálaltam, a gyerekeknek pedig salátával, mivel ők az édesköményt nem szeretik.
 
Egy régebbi változatban a csirkemellet nem daraboltam fel, egyben hagytam, így is finomra sikeredett. Spenótos édesköménnyel:
 
 









0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates