2012. augusztus 15., szerda

Tejszínes-paradicsomos penne (Penne Pianissimo)



Nagy kedvencem, mióta felfedeztem magamnak a mandulatejet, és ezáltal az eredetileg tejszínes ételeket is megfőzhetem. A tejszíntől ugyanis erősen tartózkodunk, mivel számos családtagom nehezen viseli a következményeit.

Hozzávalók:

6-8 szelet bacon
1 hámozott paradicsom konzerv (nem kockázott, csak hámozott, de 4 szem friss paradicsom is tökéletes, ha éppen szezonja van)
olívaolaj
bazsalikom
só, bors
400 ml mandulatej

penne


Legelőször a tésztának teszünk fel vizet főni.

A baconszeleteket vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomokat szabadítsuk meg a csumájától, majd kockázzuk fel. Amennyiben friss paradicsommal dolgozunk, akkor a magjait is kapargassuk ki, és utána kockázzuk.

Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk a bacont, kevergetve kb. 5 percig pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, kb. 2-3 percig forraljuk. Hozzáöntjük a mandulatejet, a bazsalikomot, majd forralunk rajta még egy utolsót.

A kifőtt, leszűrt tészta tetejére kanalazzuk, azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates