2011. december 29., csütörtök

Rumos körte


Könnyen, gyorsan és sütés nélkül (kánikulában fő szempont) elkészíthető édesség, nem mellesleg nagyon mutatós is.


Hozzávalók:
200 gramm aszalt körte
200 gramm kókuszreszelék
egy narancs kifacsart leve
5 evőkanál rum, vagy 5 kiskanál rumaroma
1 kiskanál őrölt fahéj
szegfűszeg darabok a szárához


A körtét és a kókuszreszeléket aprítógépben összedolgozom, majd hozzáadom a többi alkotórészt. Ekkor egy jól formázható masszát kapunk, amiből pici körtéket alakítunk ki. Szegfűszeget nyomunk a szára helyére, amit a későbbiekben természetesen nem fogyasztunk el.

Nekem megközelítőleg 30 darabot sikerült létrehoznom. Próbálkozni fogok aszalt almából almácskák megalkotásával is azt hiszem, mert a gyerekek imádták a körtéket.

2 megjegyzés:

Hella írta...

Ez nagyon jól néz ki! Elsőre azt hittem, hogy magukat a körtéket hengergetted bele valamibe. :D

emmatyi írta...

Igen, a kép megtévesztő, mert a méretek nem érzékelhetőek rendesen. A körték kb. 3-3,5 cm nagyságúak, olyan kis aranyoskák, és szerintem ettől lesznek guszták is.

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates