2011. szeptember 27., kedd

Rakott fasírt




Gyerekkoromban Édesanya főzte, bár azt hiszem, a Kossuth utcán utoljára. Nem értem miért, pedig finom, a gyerekek és Lajos szerint is.


Gyakorlatilag fasírtok és zöldséges rizs rétegezve, tejföllel megkenve a tetején és sütőben megpirítva.


Hozzávalók:

2 bögre rizs
2 paradicsom
2 paprika vagy 1/2 kaliforniai paprika (capsicum)
tejföl
oliva olaj (a rizs pirításához, aki nem használ, annak nincs rá szüksége)

 

A fasírtokat kivételesen ne hempergessük zsemlemorzsába sütés előtt, és kisebb fajta gombóckákat gyártsunk, a lenti kép szerint.

 
A rizset a szokásos módon készítjük el, azzal a különbséggel, hogy a főzés elején hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Majd ha puhára főtt, akkor összekeverjük, hogy mindenhova jusson színes rész.

Egy tűzálló tál alját kikenünk vajjal, belesimítjuk a zöldséges rizs felét, amire rápakoljuk a fasírtokat.



Erre jön a rizs második fele, majd tejföllel megkenegetjük. Nem kell, hogy a tejföltől legyen zaftos, az csupán a művelet lezárása.


Tejföl helyett, vagy arra rá szórhatunk akár sajtot is. Előmelegített, 220 fokos sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates