A csokis tallér mintájára karácsonyi sütit alkottam, tekintve, hogy itt a nagy melegben fára akasztani egyébként sem tudnánk a mézeskalácsot. Az íze viszont mindenért kárpótol.
Hozzávalók:
125 gramm vaj
1/2 pohár cukor
1 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 kkanál tojáspótló por
1 és 1/4 pohár liszt (orgran - self raising flour, de sima liszt is jó)
1 kkanál szódabikarbóna vagy sütőpor, ha sima lisztet használtunk
dió, mogyoró vagy egyéb olajos magvak a díszítéshez.
A vajat feldaraboljuk, majd egy edényben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg a cukor feloldódik. Kicsit kihűtjük.
Egy keverőtálba kimérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket, és a kezünkkel jól összegyúrjuk az egészet.
Az így kapott masszából kb. dió nagyságú golyókat formálunk, szépen lelapítgatjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk őket. A diódarabokkal díszítjük, ezt követően 180 fokon 10-15 percig sütjük.
Hozzávalók:
125 gramm vaj
1/2 pohár cukor
1 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 kkanál tojáspótló por
1 és 1/4 pohár liszt (orgran - self raising flour, de sima liszt is jó)
1 kkanál szódabikarbóna vagy sütőpor, ha sima lisztet használtunk
dió, mogyoró vagy egyéb olajos magvak a díszítéshez.
A vajat feldaraboljuk, majd egy edényben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg a cukor feloldódik. Kicsit kihűtjük.
Egy keverőtálba kimérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket, és a kezünkkel jól összegyúrjuk az egészet.
Az így kapott masszából kb. dió nagyságú golyókat formálunk, szépen lelapítgatjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk őket. A diódarabokkal díszítjük, ezt követően 180 fokon 10-15 percig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése