2013. március 4., hétfő

Nyári csokoládé torta

 

Lustaság fél egészség, és mivel még mindig rohadt meleg van, százszor meggondolom, hogy bekapcsoljam -e a sütőt. Igazából ez után a torta után komolyan megkérdőjelezem a habverés, tortalapsütés, krémfőzés, kenegetés létjogosultságát. Minek, ha 10 perc munkával elintézhetem, és az íze még jobb is? Tehát a nyári gyümölcs torta továbbfejlesztéseként következik a csokis változat, ahol a hangsúly nem a tésztán, hanem a könnyű "csokoládékrémen" van. Sajnos ez szintén turbósítás áldozatául esett a következő fordulóban, így lett a lúdláb torta.

Hozzávalók:
200 g pirított mandula darálva
1 evőkanál méz
1 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál kakaó
200 gramm keserű csokoládé (legalább 70 %-os kakaótartalommal)
1 evőkanál zselatin
400 ml kókusztejszín
100 ml forró víz
vaníliakivonat
 
Az alaphoz a darált mandulát, a mézet, a kakaóport és a kókuszolajat összedolgozzuk a kezünkkel. Ha nem akar összeállni, akkor még pár kanál vizet adagoljunk hozzá addig, míg gombócot nem tudunk formázni a masszából.
Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki műanyag fóliával (folpack) úgy, hogy a pereme legtetejéig érjen fel, majd vizes kézzel ebbe nyomkodjuk bele a tésztánkat szép egyenletesen.
Tegyük hűtőbe a formában lévő tésztánkat addig, míg a csokoládés részt összekeverjük.
Egy nagy tálba öntsük bele a felolvasztott csokoládét, majd lassan, állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a kókusztejszínt és a vaníliát.  A zselatint egy külön pohárban oldjuk fel 100 ml forró vízben, és rögtön adjuk hozzá a csokis tejszínhez, alaposan keverjük el, majd az egészet öntsük rá a tortalapra.
Toljuk vissza a hűtőbe, várjunk pár órát vagy akár egy egész éjszakát a szeletelésig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates