2011. március 3., csütörtök

Gulyás leves



A név kötelez - tehát illik gulyás levest főzni minél gyakrabban, és illik tudni, hogyan készítsük el, már ha valakinek ez a családneve.
Otthon mindig disznó-marha húsból főztem, de itt annyira finom a marhahús, hogy kár elrontani a levest a röfögéssel. Eredetileg is kizárólag marhahúsból készülhetett, nevéből adódóan.
Nyilván ahány ház, annyi szokás - plusz nekem se mondta el soha senki, hogy készül az igazi - tehát itt kimondottan az én változatom következik.
Részletes receptet azonban senki ne várjon tőlem, nem dekázunk semmivel, a sütiket leszámítva.
Hozzávalók:
marhahús
hagyma
olaj
fűszerek (só, bors, pirospaprika)
paradicsompüré
zeller
krumpli
sárgarépa
petrezselyemgyökér
fokhagyma

Készítünk egy jó kis marhapörköltöt a húsból, megfelelően fűszerezzük. Mikor háromnegyed-kész állapotban van, akkor felengedjük vízzel, beletesszük a felkockázott répákat. Ha felfőtt, hozzáadjuk a krumplit, és megvárjuk, míg minden megpuhul. Amennyiben úgy ítéljük, hogy a leves kész, borsozzuk meg módjával, majd reszeljünk bele két gerezd fokhagymát, és főzzük még öt percig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Etetem a családom © 2010

Blogger Templates by Splashy Templates