Az eredeti olasz recept bundázott csirkeszeletekkel készül, amire aztán jön a paradicsomos szósz és a parmezán, természetesen tésztával tálalva. Nálunk a rántott hús már nem érné meg a további feldolgozást, azon nyomban, melegében elfogyna. Ráadásul valami gyorsan elkészülő vacsorát szerettem volna készíteni, amit csak odarak az ember, aztán elrotyog magának a sütőben.
Tehát ez nem a klasszikus "chicken parmigiana", viszont nagyon finom, rendszeres menü nálunk esténként.
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb filé
oregano
bazsalikom
500 ml passzírozott paradicsom
100-150 g reszelt parmezán
só
zsír a tepsi kikenéséhez
Szerintem célszerű csirkecomb filét használni, mert a mell anélkül is elég száraz hús, hogy sütőben sütné az ember, a comb viszont zaftos, ízletes marad. Tehát a húst megmossuk, kizsírozott tepsibe fektetgetjük őket. Mindkét oldalát megsózzuk, majd a tetejét oregánóval és bazsalikommal szórjuk meg.
A paradicsomszósz nálam egy bolti, üveges változat, amit kevés hagymával dobnak fel, de ennyi az összes összetevő. Eloszlatjuk a combok tetején, majd a sajttal megszórjuk az egészet.
180 fokra előmelegített sütőben, alufóliás takarás alatt addig sütjük, míg a hús megpuhul, ez kb. 40 perc lehet. Majd a fóliát levéve grill fokozaton 240 fokon pirítjuk, míg a sajt szépen rápirul az ételre.
A hagyományos tészta helyett parmezános karfiolpürével (fél fej karfiol egy maroknyi sajttal összeturmixolva) és jégsalátával tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése