Osztrák barátunk születésnapjára készült meglepetésként. Az ünnepeltnek nagyon ízlett, majd kérdésemre elmesélte, hogy a Sacher Hotelben készült - és mellesleg online meg is rendelhető - igazi, eredeti sütemény is nagyon hasonló, szintén baracklekvárral van töltve, de nem csak a közepén, hanem a tetején, a csokoládé bevonat alatt is található egy lekvár-sor. No, majd legközelebb.
Hozzávalók:
4 tojás
50 g kókuszzsír
2 púpozott evőkanál kakaó
2 nagy evőkanál méz
2 evőkanál sárgabarack lekvár (cukrozatlan)
180 g darált mandula
1 kiskanál szódabikarbóna
vanília kivonat
150 g sárgabarack lekvár (cukrozatlan)
40 g kókuszzsír
1 evőkanál méz
1 púpozott evőkanál kakaó
A tojásokat a felolvasztott kókuszzsírral és mézzel pár perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, szódabikarbónát, darált mandulát, két kanál lekvárt, majd vaníliával ízesítjük.
Egy 20 centiméteres tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd hőlégkavarásos sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Mielőtt kivennénk ellenőrizzük, valóban átsült -e a teljesen.
Hagyjuk a formában pár percig, majd rácsra téve várjuk meg, míg a tortalap teljesen kihűl. Ekkor a közepénél kettészeljük, és az alsó lapot megkenjük a sárgabarack lekvárral. Betakarjuk a felső lappal, majd betesszük a hűtőbe addig, míg a csokoládé mázt elkészítjük.
Egy kisebb edénykében, pohárban a felolvasztott kókuszzsírt elkeverjük a mézzel, majd a kakaóport is hozzákeverjük. Lassanként ráöntjük a tortára, nem kell, hogy az oldalát tökéletesen elfedje, inkább olyan rusztikus jellegűre fazonírozzuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése